Artikler

5 gode fordele til at vælge en slyngevugge

Der findes rigtig mange fantastisk gode vugger til vores små nye unger. Det er naturligvis en smagssag for den lille, hvor de føler sig mest komfortable, men det er bevist at rigtig mange foretrækker en slyngevugge

Slyngevuggen er en sikker vinder hos næsten alle børn, og det er der god grund til. Vi har samlet de 5 bedste fordele ved slyngevuggen i denne artikel. 

1. Vuggen støtter barnets krop

I modsætning til en flad madras, så har slyngevuggen en blød udformning, som støtter barnets krop fantastisk godt. Faktisk er udformningen med til at understøtte rygsøjlens udvikling. Slyngen omslutter også barnekroppen og giver et let pres, hvilket får barnet til at føle sig tryg. 

2. Nem at have i hjemmet

En slyngevugge kan sættes op hvor som helst der hjemme. Samtidig er den utrolig nem at have med, hvis I for eksempel skal på ferie. Du kan flytte slyngevuggen rundt, så den hænger ved siden af din seng, ved sofaen eller endda i køkkenet, så du altid har dit barn inden for rækkevidde, hvor end du er i hjemmet. 

3. Giver barnet et bedre søvnmønster

Søvnløse nætter er ikke et ukendt fænomen hos nyfødte. Det er ikke alle, som har let ved at sove igennem natten, men her kan slyngevuggen også være behjælpelig. 

Slyngevuggen genskaber følelsen af tryghed og varme, som naturligt luller barnet i søvn. De lette gyngende bevægelser minder den lille om, hvordan det var at ligge inde i mors mave, hvilket får roen til at sænke sig. 

4. Kan bruges med vuggemotor

Det smarte ved slyngevuggen er, at de kan tilsættes en vuggemotor og holdes i gang, uden at du behøver vugge barnet. Det kan give dig som forældre frie hænder og lidt ekstra fritid til at gøre, hvad du har lyst til.

5. Kan afhjælpe kolik

Børn som lider af kolik har svært ved at slappe af i kroppen og finde ro, hvilket leder til søvnløse nætter med gråd og frustration. 

Det er bevist at slyngevuggen har en positiv effekt på at afhjælpe kolik. Vuggens udformning støtter hele kroppen, giver en følelse af tryghed og får barnet til at slappe helt af.