Artikler

Få øget komfort med en badeværelsesrenovering

Badeværelset er med sikkerhed ét af de mest brugte rum i ethvert hjem, og stedet, hvor vi typisk starter og slutter dagen. Derfor er det også afgørende, at badeværelset er et rum, hvor man føler sig komfortabel, afslappet og generelt bare godt tilpas – og at badeværelset passer til ens behov og livsstil.

Et vigtigt element ved badeværelset er komfortniveauet. Ethvert badeværelse bør skabe en god atmosfære og gøre dit ophold på badeværelset komfortabelt. Og er badeværelset ikke helt optimalt udformet, kan en badeværelsesrenovering dog gøre underværker for både udseende og funktionalitet – og komforten.

7 tips til mere komfort på badeværelset

#1 Et stort badekar eller en dobbelt brusekabine: Hvis pladsen tillader det på badeværelse, kan et stort badekar eller en brusekabine med ekstra plads – måske til to personer – være en ægte komfortopgradering. Disse løsninger giver dig mulighed for at slappe af og skabe en spa-lignende oplevelse i dit eget hjem.

#2 Indbyggede opbevaringsløsninger: Mangel på opbevaringsplads kan skabe uorden og forstyrre harmonien og komforten på badeværelset. Overvej derfor at inkludere indbyggede skabe, hylder og skuffer, der skjuler toiletartikler og hjælper med at skabe et ryddeligt og organiseret rum. Opbevaringsløsninger, der integreres i rummet, vil ofte være en ideel løsning.

#3 Behagelig og justerbar belysning: Belysningen på badeværelset skal både være funktionel og tilstrækkelig, men også behagelig og bidrage til en komfortabel atmosfære. Brug forskellige lyskilder eller justerbar belysning, så der både er mulighed for fokuseret lys omkring spejlet og afslappende belysning når der tages et varmt karbad.

#4 Gulvvarme: Kolde fliser kan være en ubehagelig oplevelse, hvis det er noget af det første, du oplever om morgenen. Men ved at få gulvvarme installeret kan du sikre, at badeværelset altid føles behageligt at være og bevæge sig i. Gulvvarme er uden tvivl en god måde at øge komforten og glæde ved badeværelset.

#5 Effektiv ventilation: Et velventileret badeværelse er vigtigt af flere grunde. Først og fremmest sikrer det bedre indeklima ved at minimere både fugtighed og lugtgener i rummet. Men det er også med til hurtigere at fjerne damp i rummet, hvilket også er vigtigt i forhold til at holde materialer og overflader tørre hurtigst muligt – og dermed undgår skimmel og lignende problemer. Overvej derfor at installere en effektiv udsugningsventilator eller et stort vindue, så du altid kan sikre ordentlig luftcirkulation.

#6 Gør badeværelset personligt: Badeværelset er mere end bare et funktionelt rum. Det kan nemt gøres til et hyggeligt, charmerende og energitilførende rum. Prøv f.eks. at tilføje ting, der kan gøre indretningen og stemningen på badeværelset mere personlig eller spa-agtig. Det kan være detaljer, som bløde håndklæder, duftlys, planter eller højttalere. På den måde kan du skabe en hyggelig og komfortabel atmosfære med dufte, musik og æstetik.

#7 Vælg beroligende farver: Farver har stærk indflydelse på vores sindstilstand og komfort. Prøv derfor at bruge farver på badeværelset, der skaber en følelse af ro og afslapning. For alt behøver ikke være hvidt. Det kan både gælde maling af en eller flere vægge i en pæn farve, men også brug af effekter, møbler og materialer i farver.

Få et professionelt resultat med en specialist

At renovere badeværelset handler ikke kun om at opgradere dets udseende. Det handler også om at skabe en mere komfortabel og indbydende oplevelse for dig selv og din familie. Ved at tænke på komfort og funktionalitet, når du planlægger en renovering af badeværelset, kan du skabe et badeværelse, der virkelig føles som et tilflugtssted og et sted, hvor du kan genoplade og slappe af. For hvorfor ikke gøre badeværelset til noget lækkert – f.eks. dit helt et spa-rum i hjemmet.

Som kunde er man selvfølgelig interesseret i at få den bedste løsning – især når det kommer til dyre projekter som renovering af et badeværelse. Derfor er det også vigtigt at undersøge mulighederne på markedet og vælge et firma, der er specialister i totalrenovering af badeværelser. Med den rette partner får man med sikkerhed et bedre resultat, end hvis man går i gang med en gør-det-selv-renovering.