Artikler

Blide og milde runde spejle giver lys i hjemmet

Det runde spejl er illusionens mester

Spejle er brugt i magiens verden til at snyde vores øjne. Og er man skarp, har man måske allerede luret, at det er ved hjælp af spejle, at tryllekunstneren får det til at se ud som om, at assistenten er halveret på midten. Spejle er det bærende element i illusionens kunst. Og vil man på magisk hvis gøre et rum større, så er spejlet ens ven. Spejle er, med deres egenskaber til at genspejle deres omgivelser, en nem og enkelt måde til, ikke kun at få omgivelserne til at virke større, men også til at reflektere, og give mere lys til et rum.

Reflekterende spejle

Spejle har selvsagt en hård og reflekterende overflade. Det kan godt give dit rum et hårdt eller lidt for råt et look. Derfor er det en god idé at have det med i sine overvejelser når man indretter sit hjem. Det runde spejl er en god løsning til at få blødt din indretning op og samtidig tilføje lys til dit hjem. Den runde form er nemlig medvirkende til at give spejlet et blødt touch, i stedet for et mere neutralt og afdæmpet udseende. Du kan også omgive dine spejle med nogle bløde og varme elementer. Det kan skabes igennem nogle varme farver, og gode materialer, men også i flere nogle flere skæve og bløde former.

Cirkler er beroligende

Man kan finde cirkler overalt i forskellige kulturer, både i vores mønter, kunst og religioner. Også i naturen er cirklen at finde. Vi mennesker er nysgerrige af natur, og der er da også blevet forsket i menneskers forhold og reaktion på cirklen. Et forsøg, lavet af den Svenske psykolog Helge Lundholm, helt tilbage i 1921, viste at vi tildeler lige linjer og kanter kvaliteterne hård, barske eller ligefrem onde. Alt imens, runde og kurvede linjer blev beskrevet som blide, stille, og milde. Andre studier har også givet lignende resultater. Tænker man design og indretning, er det interessant at tænker former ind i de valg man træffer. Især med den viden om at det kan påvirke ens opfattelser af ens omgivelser, hvilket naturligvis påvirker humør og komfort.

Hvordan indretter man med et rundt spejl

Selvom rektangulære spejle stadigvæk er at finde i mange hjem, er anbefaling klart at du investerer i et rundt spejl i stedet. Selvom det runde spejl ikke er en ny ting, vil det stadigvæk være et overraskende element i din indretning. Det er med til at give en harmoni og ro i dit hjem, som ikke kun kan imponere dine gæster, men også være med til at skabe en indbydende og hyggelig stemning i boligen. I de mørke vintermåneder tager vi varmt imod det dagslys vi får ind af vinduerne, og spejle er geniale til at fremhæve den smule sollys, som vi higer efter heroppe i norden. Vil man gerne kræse endnu mere om følelsen af lys og varme, så er det hver at overveje om dit spejl skal være rundt.

Som nævnt tidligere i artiklen, så er de runde former med til at fremhæve positive og behagelige tanker, og alt det sker i ens underbevidsthed. Hvem vil ikke gerne omgive sig med design elementer, der i ens underbevidsthed skaber velvære og velbehag. En mild og blid morgen, hvor man kan drikke sin morgenkaffe i ro og fred. Lyder det ikke dejligt? Det er alt sammen værdier og stemninger, der kan understreges og opbygges med den rigtige indretning. Et af de første, og mest simple foretag du kan lave for at skabe denne stemning i dit hjem er at vælge runde spejle fremfor firkantede eller rektangulære spejle.