Artikler

Derfor skal du vælge kontaktlinser

Har du nogle synsproblemer, der forstyrrer dig i dit liv? Kontaktlinser kan afhjælpe langt de fleste synsproblemer, bl.a. nærsynethed, langsynethed, alderssyn og bygningsfejl. Du behøver altså ikke gå med briller, hvis du ikke vil. Kontaktlinser er et mindst lige så godt alternativ. I denne artikel har vi fokus på alle fordele ved kontaktlinser og hvorfor du bør vælge kontaktlinser, hvis du døjer med synsproblemer.

Bredere synsfelt

Når du bruger briller, er dine øjne kun dækket de steder, hvor du ser gennem brillerne. Alt efter størrelsen på dine brilleglas har de f.eks. en tendens til at blokere kanten i dit syn og reflektere solen. Sådan er det dog ikke med kontaktlinser. Linserne er nemlig lavet til dit øje og bevæger sig med dit øje, og det giver dig et bredere synsfelt. Du får alle vinkler med helt uden at dreje dit hoved.

Fri bevægelighed

Når du f.eks. dyrker sport, kommer briller hurtigt i vejen. De kan dugge til, og stellet kan glide ned. Der er også nogle bevægelser, som du simpelthen ikke kan slippe afsted med, når du har briller på – og du er derfor mere forsigtig, når du dyrker sport med briller på. Det samme er dog ikke tilfældet, når du bruger kontaktlinser. Nej, kontaktlinser er ikke det bedste valg, hvis du skal ud at svømme, men til alle andre sportsarter er kontaktlinser et godt valg. Det giver dig nemlig mulighed for at bibeholde din bevægelsesfrihed, fordi der ikke er noget, der holder dig tilbage. Du har det perfekte syn helt uden distraktioner og med fri bevægelighed.

Skarpt syn i al slags vejr

Regn, solstråler, luftfugtighed og sne. Det er alle sammen potentielle udfordringer for dit syn, når du bruger briller. Dine briller kan nemlig dugge til og blive våde, og det kan begrænse dit udsyn, når du er udenfor i naturen. De udfordringer kan du dog se bort fra, når du bruger kontaktlinser. De bliver nemlig ikke påvirket af vind og vejr, men sikrer dig optimal synskvalitet og -komfort i al slags vejr.

Naturligt udseende

Om du ønsker det eller ej, så har briller en betydning for dit udseende. De giver dit ansigt et andet udtryk – og det giver dig nye udfordringer i forhold til at få resten af dit udseende til at matche dine briller, bl.a. din tøjstil. Med kontaktlinser har du ikke det problem. De er usynlige og har derfor ingen indflydelse på dit udseende. Det giver dig større frihed til at udtrykke dig og eksperimentere med modens tendenser, gå med makeup og meget mere, som briller ellers kan gøre besværligt.

Tror du, at kontaktlinser er den rette løsning for dig? Find de helt rette kontaktlinser i Fredericia hos Blikfang Optik.