Artikler

Diverse Frø Til Drivhus

Dyrk i drivhus hvis planterne er meget varmekrævende. Der er flere afgrøder der er beregnet til at dyrke sydpå, og i Danmark bør dyrkes i drivhus eller beskyttet plads, eftersom planten er meget varmekrævende, dvs varm jord på et beskyttet sted. Det er afgrøder som tomater, agurker, auberginer, chilier, peberfrugter og flere andre men dette er de mest almindelige.

Skal du give dine nye drivhusplanter en perfekt start, skal du forkultivere dem indendørs eller i et drivhus som er med varme, altså opvarmet når der er for koldt udenfor.  Forspiring i vindueskarmen eller i forspiring minidrivhus forkorter nemlig tiden fra frø til plante betydeligt, og dine frø stærkere, som hvis de blev sået direkte.  Nat-temperaturen i drivhuset er det der driller mest, du kan sagtens have 15 grader eller over i marts måned, men når solen går ned bliver der alt for koldt.

Find den mest solrige vindueskarm i huset til dine frø der senere skal i drivhusest, eller så dem i den sydvendte del af drivhuset hvis du har varme på. Et minidrivhus i plast er nemlig er perfekt og designet til forspiring af både chilifrø, tomatfrø og agurkefrø m.m. Et minidrivhus til vindueskarmen særdeles effektivt til at speede spiring op.  Efterhånden som planterne gror, kan du se på dem, at de begynder at synes, der er lidt trangt, og så skal du i gang med at ompotte, de skal have mere plads og nu kan jorden godt tilføres lidt næring. Ved ompotningen er det vigtigt, ikke at plante i en for stor potte, den skal være et nummer størrer og der skal mere og nyt jord til, men hellere ompotte af flere omgange.

Hvis du passer dine frø i vindueskarmen for dårligt bliver planterne for ranglede og svage de kan også få skimmel og rådnede væk. Mængden af vand, lys og næring skal afvejes nøje, så får du superstærke planter,

Når du skal forspire, så find spirebakkerne frem, det kan også være almindelige urtepotter og spirebakker i plastic, som kan genbruges år efter år.  Du skal ikke hente en spandfuld jord i køkkenhaven, for den egner sig ikke særligt godt til forspiring. Jorden i køkkenhaven er fyldt med ukrudtsfrø, sand og andet, som ikke giver de bedste vækstbetingelser for de frø, der skal forspires. Kompost er for kraftigt og indeholder for meget næring til de små frø.  Det er mere næringsfattig jord der skal til når du spirer frø.

Er dine planter ved at være klar til at komme ud i drivhuset skal du undersøge om nattegemperaturen er høj nok, derudover skal planterne vænnes til at være ude i kullen om natten, det kræver simpelthen noget tilvænding over flere dage, hvor du flytter dem ud og ind. Hvis du ikke forbereder planterne på at komme ud får ganske enkelt et kuldechok, som gør, at de stopper med at vokse i en periode. I marts og april er der som regel ikke er lunt i drivhuset om natten, det skal hen i maj måned..