Artikler

Guide til digitale klaverer: sådan vælger du det rigtige for dig

Hvis du er som de fleste mennesker, har tanken om at købe et klaver sikkert strejfet dig på et tidspunkt. Men hvad er den bedste type klaver for dig? Hvis du leder efter et instrument, der kombinerer lyden og designet fra et traditionelt akustisk klaver med moderne teknologi, er et digitalklaver det perfekte valg for dig.

Brug dit digitale klaver alle steder lige fra hjemmet, til øvelokalet og til koncertsalen. Mulighederne og fleksibiliteten ved digitale klaverer er ubegrænsede. Du kan spille alt fra rock n’ roll til jazz og til klassisk musik på dit digitalpiano.

Sådan vælger du det rigtige digital klaver

Med så mange forskellige typer digitalpianoer på markedet kan det være svært at vide, hvilket der er det rigtige for dig. Derfor har vi udarbejdet denne guide for at hjælpe dig med at træffe dig valg. Her er nogle af faktorerne at overveje, når du skal vælge et digital piano.

Prisen på klaveret

En af de største fordele ved digitale klaverer er, at de er meget billigere end deres akustiske modstykker. Der er dog stadig et stort prisinterval afhængigt af funktioner som f.eks. klaviaturstørrelse, polyfoni og forskellige indbyggede funktioner. Sørg for at fastsætte et budget, inden du begynder at lede efter dit klaver, så du ikke ender med at bruge mere, end du havde tænkt dig. Du kan sammenligne forskellige priser på digitale pianoer på hjemmesiden her.

Pianoets størrelse

En anden stor fordel ved digitale klaverer er, at de er en del mindre og lettere end akustiske klaverer, hvilket gør dem meget nemmere at flytte rundt på. Hvis pladsen er begrænset i dit hjem, så er et digitalklaver helt sikkert den rigtige løsning. Desuden leveres nogle digitalpianoer med aftagelige ben, så de kan bruges enten som et selvstændigt, fritstående instrument eller stilles på et bord.

Størrelsen på klaviaturet

En sidste faktor at overveje er klaviaturets størrelse. Ønsker du et fuldt udstyret 88-tastet klaviatur eller noget mindre? Hvis du er seriøs omkring at lære at spille klaver, anbefaler vi, at du vælger et digitalt piano med klaviatur i fuld størrelse, så du kan få mest muligt ud af dine lektioner. Et fuldt klaviatur er helt nødvendigt, hvis du ønsker at spille klassisk klavermusik.

Hvis du leder efter et instrument, der kombinerer det bedste fra begge verdener – lyden og designet fra et traditionelt akustisk klaver med moderne teknologi – så er et digitalklaver det perfekte valg for dig.

Ved at gøre dig de ovenstående overvejelser kan du indsnævre dine valgmuligheder og finde et godt digital piano, som kan gøre dig selskab i mange år fremover.