Artikler

Jeg dyrker sport – ravjagt

Ravjagt for piger

Hvem af os tøser kan ikke lide lidt motion og en hurtig skattejagt? Derfor er vi også helt pjattede med den nye dille, som lige nu spreder sig over det ganske land, og som tager alle små og store piger med storm. Vi taler selvfølgelig om ravfund langs de Danske kyster

Nu gik du måske og troede, at ravfund kun findes i kedelige gule farver, men det passer slet ikke. Ifølge vores research findes ravfund i mange forskellige farver og nuancer, så er der ingen undskyldning for ikke at hoppe med på bølgen, og gøre lidt mere ud af sig selv.

Funklende blå ravstykker findes i virkeligheden

Måske skal man en tur til den Dominikanske Republik eller til Indonesien, men hvem vil ikke gerne gøre sig lidt ekstra umage med at finde de mest fantastiske ravfund, når man nu kan ende med at dupere øvrigheden med blå ravfund?

Og det er ganske vist. På de kanter, som er nævnt ovenfor, er det muligt at finde ravfund, som er blå. Dette skyldes ene og alene det faktum, at disse ravfund indeholder fluorescens.

Dengang undertegnede gik på diskotek (og det er virkelig mange, mange år siden) fik man altid et stempel på hånden, når man havde betalt entre. På den måde kunne dørmanden og alle de andre ansatte se, om man var en kedelig gratist, der skulle ud i en ruf eller en ægte, samvittighedsfuld betaler. Man kunne ikke se stemplet i almindeligt lys eller fra lyset af de almindelige lamper i entreloftet. Først når man kom ind i diskotekets lys, så kom stemplet frem, for stemplet på hånden indeholdt nemlig et fluorescerende stof. Og nu er vi fremme ved pointen: Det er det samme, der sker med det rav vi finder med vores ravlygter.

Når de ultraviolette stråler fra solen rammer det lille ravfund, så optager ravfundet strålerne, som lander på den som en form for energi. Og den energi genudsender ravfundet så, så det for det menneskelige øje ser gult ud. Og voilà, et styks rav foreligger – jamen, er det ikke fantastisk?

Min kraftige ravlygte

Jeg har købt en helt ny ravlygte hos ravfund.dk som er meget kraftig og spotter ravet på lang afstand og den hedder noget så eksotisk som Bright Power ravlygte og ‘bright’ det skal jeg love for den er.

Vi siger det bare: Girlpower – dét kan altså noget, og vi deler gerne ud af det, og det i rigelige mængder til alle og enhver, som har behov, og hvem har ikke det i disse corona-tider? Og nej, det er altså ikke den lidt småkedelige, lunkne øl fra Mexico, vi her taler om. Og husk – det er aldrig for sent at hoppe med på den nye dille: Tjek ravfund.dk – så er du med på bølgen!

Har du fulgt med i biologitimen?

Dem af jer, som fulgte med i biologitimerne som børn, ved allerede, at rav skabes af harpiks fra træer, og udvikles til bløde klumper af ravfund i havet gennem millioner af år. Alt dette kan man faktisk se, hvis man bruger sine ravlygter. Ligesom træer har årringe, som viser deres respektive alder, så har ravklumper også deres årringe, og dem kan man altså ikke spotte med det blotte øje. Dér må man bruge ravlygter for på den måde at blive klogere.

Hos ravfund.dk kan du finde lige præcis de ravlygter, som du skal bruge til at bestemme ravklumpers alder. Man kan ikke være hundrede procent sikker på at ramme den helt nøjagtige alder, men man kan komme ganske tæt på, og til at formål bruger man ravlygter. Når du køber ravlygter, skal du være opmærksom på, hvor du handler, for mange steder må du enten gå forgæves efter ægte ravlygter eller risikere, at du køber katten i sækken.

Som en tommelfingerregel siger man, at du altid kan genkende ravlygter på deres lysskær eller lysstråler. Ravlygter bruger nemlig UV-lys med LED-pære. Derfor kan du nemt skelne dem fra almindelige lommelygter. Skulle du også have brug for en helt almindelig lommelygte, kan du også købe den hos ravfund.dk