Artikler

Få en fantastisk opgradering af huset: Investér i facaden (2023)

Mange tænker automatisk på nye flisebelægninger, skifte af tag eller maling af vinduer og døre, når der skal laves noget nyt på huset. Men hvad med facaden?

Facaden er nemlig ofte overset, når huset skal opgraderes eller vedligeholdes. Ikke desto mindre betyder facadens udseende utrolig meget for husets samlede udtryk.

I denne artikel vil vi lufte nogle idéer til hvordan du kan udføre facadearbejde på din bolig.

Den billige omgang: Rens facaden ned og mal den hvid

Hvis du gerne vil ordne facaden på budget, så er der faktisk en tidens trend, du kan ride med på: Mal huset hvidt.

Dette er en relativt billig omgang at give sig i kast med – især fordi alle selv kan finde ud af det. Du skal altså ikke ud og hyre en masse håndværkere eller murere til at komme og lave facadearbejde hos dig.

Du kan enten investere i almindelig hvid facademaling eller Skalcem gipsmaling, når du maler din facade hvid. Begge giver et flot, rent look, når du er færdig.

Det flotte look: Få omfuget fugerne i murstensvæggene

Hvis du har en murstensvilla, så vil fugerne mellem murstenene være det første, der slides synligt med tiden. Og her er det nødvendigt at omfuge i ny og næ. Når du omfuger husets murstensvægge gennemgår du fugerne for revner, huller og løst puds, og fuger ny fugemasse op i rillerne. Resultatet er altid lækkert – og gør du det korrekt vil det, når du er færdig, se ud som en flot, nymuret væg.

Det eksklusive look: Opsæt cedertræ på facaden

Hvis du er til det eksklusive look, så kan du også vælge at opsætte en helt ny facade. Her er en facade i cedertræ noget, der er ved at vinde i popularitet i Danmark. Du kan være first mover på denne front, hvis du er hurtig.

Cedertræ er en lækker, gyldenbrun træsort, der er fantastisk holdbar og nem at arbejde med. Modsat andre træsorter, så kræver cedertræ ikke meget vedligeholdelse – du skal fx ikke behandle det med træbeskyttelse, maling eller olie. Det holder sig selv, og er derfor miljøvenligt.

Du kan læse alt om cedertræ til facaden, priser, tilbud og meget mere på linket her.